Achterzetramen binnenzijde

Achterzetramen aan de binnenzijde zorgen voor meer comfort en isolatie voor elk monumentaal pand en modern gebouw. Wanneer er nog enkelglas ramen in uw woning zitten, en dubbel glas is geen optie, dan kan het woon- en werkplezier erg worden verstoord dankzij slechte (geluids)isolatie en tocht. Als u kiest voor achterzetramen aan de binnenzijde bent u hier meteen van verlost, zonder dat het gevelbeeld wordt veranderd.

Isolatie dankzij achterzetramen

Achterzetramen worden eigenlijk altijd aan de binnenzijde gemonteerd, anders zijn het voorzetramen. Dankzij deze montage aan de binnenkant van het raam kan het, wanneer de juiste profielen worden gebruikt, het gehele raam isoleren. Dit zorgt ervoor dat er een aangenaam binnenklimaat ontstaat en tochtproblemen tot de verleden tijd behoren. Bovendien zorgen de achterzetramen ook nog voor uitmuntende geluidsisolatie. Bij Ramen Gilde werken we uitsluitend met maatwerk-betimmering en zonder aluminium bij onze achterzetramen. Hierdoor vallen de achterzetramen aan de binnenzijde bijna niet op.

Wanneer achterzetramen aan de binnenzijde?

Er zijn enkele scenario’s wanneer u voor achterzetramen aan de binnenzijde zou kunnen kiezen. Een van de scenario’s is wanneer u in een monumentaal of historisch pand woont. Om de energierekening naar beneden te krijgen wilt u uw woning beter isoleren en de tocht is flink. Toch is het bestaande glas nog goed en zijn de kozijnen niet aan vervanging toe, of ze mogen niet vervangen worden, zoals bij monumentale gebouwen. Dan zijn achterzetramen aan de binnenzijde de ideale uitkomst.

Voordelen achterzetramen aan de binnenzijde

Voor de duidelijkheid zetten we nog even alle voordelen van achterzetramen aan de binnenzijde op een rijtje:

  • Uitstekende tochtisolatie;
  • Uitstekende geluidsisolatie;
  • Uitstekende warmte isolatie;
  • Condens problemen worden zo goed als zeker opgelost;
  • Kunnen worden geplaatst in monumentale panden.

Wilt u ook achterzetramen aan de binnenzijde bij uw woning of gebouw? Neem dan contact met ons op!