Over ons

Wie zijn we en wat doen we?

In 1999 zijn we begonnen als klein bouwbedrijf: Bijtjes Bouw. Sinds 2014 gespecialiseerd geraakt in voorzetramen die ten behoeve van monumentale woningen binnen worden geplaatst. Daarom worden ze in jargon achterzetramen genoemd.

Oorspronkelijk is dit in 2014 ontstaan door een grote opdracht van de Gemeente Amsterdam ‘Sanering verkeerslawaai’ (met tussenkomst van hoofdaannemer Toekomst Groep) voor 296 kozijnen in Amsterdam Centrum.

De opdracht was: een vastgelegd (aanzienlijk) aantal decibel geluids-isolatie behalen. Eindresultaat mocht maximaal 70 dB binnen geluid zijn. Wat  bleek in de praktijk: dit werd ruímschoots gehaald, maar was eigenlijk voor geen enkele opdrachtgever écht  relevant. Wonen in Amsterdam Centrum betekent ook: er is geluid van verkeer en trams…maar dat hoort erbij. Want anders ga je daar niet wonen. De klant-tevredenheid was gemiddeld tot goed.

De échte reden om wel mee te doen aan dit -gesubsidiëerde- project: als de dubbele ramen helpen tegen verkeerslawaai…..dan helpen ze vast ook tegen de tocht / tegen de kou. En dat is ook zo.

En hierin zit onze echte toegevoegde waarde. Onze dubbele ramen zijn niet alleen geluids-isolerend, maar ook 100% tochtvrij. En we voeren het zó vakkundig uit: nadat wij achterzetramen hebben aangebracht, dan is er esthetisch vrijwel  géén verschil waarneembaar met hoe de oude situatie was.

Maar het verschil is 100%. Nauwelijks zichtbaar en toch ineens 100% tochtvrij & zoveel stiller in huis!

In 2018 hadden we, opnieuw van de Gemeente Amsterdam met tussenkomst van dezelfde hoofdaannemer een identieke opdracht voor 170 kozijnen. Van het project in 2014 geleerd om een andere werk-methode toe te passen: kleine moeite voor ons om tegen de scheefstanden in te zagen. Dus eerst extra betimmering aanbrengen (feitelijk realiseren we een zeer slank 2e kozijn aan de binnenkant) en daarna pas de glasmaten bepalen. Klant-tevredenheid was nu: iedereen dol enthousiast! Reden om meer energie te steken in de marketing en een optimale bedrijfsnaam hierbij te voeren: daarom voeren wij sinds juni 2019 ook de handelsnaam Ramen Gilde.

Bel 023 – 5442848 of vraag een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Historie in een notedop…

bedrijfsbus

Ons eerste bedrijfsbusje, van 2003 tm 2010.

Garage

Serre in Heemstede, 2002. Bestaande garage (links van de serre in aanbouw) wordt woonruimte…door deze serre in aanbouw verbonden met het bestaande woonhuis.

Vestibule

Vestibule opnieuw gemaakt. 2012 Santpoort Zuid. …voor de hele foto-serie…kijk op http://www.bijtjesbouw.nl

Timmeren / iets moois maken / vakwerk…wij houden ervan!