Media & Reviews

Wij zijn ook wel bekend van…

Warmte-verlies:

Dit wordt uitgedrukt met U-waarde en betekent: warmte-verlies in Watt per m2 per graad temperatuur-verschil. De U-waarde van enkel glas is 5,7 en deze verbetert door achterzetramen volgens TNO naar 2,7.

In de praktijk meten onze ramen nauwelijks temperatuur-verschil met HR+ en dit heeft een U-waarde van 1,7. Door onze maatwerk-betimmering maken wij de ramen bovendien 100% tochtvrij.

Reviews

Wat anderen over ons zeggen…

Esther Bliek

Het team van Bijtjes bouw / Ramen Gilde heeft ons gehele Rijksmonument uit 1751 in Drimmelen voorzien van achterzetbeglazing. Ziet er zeer fraai uit en zal flink schelen in de energierekening.

Marc Klopstra

Een jaar geledenIk woon in een huis uit 1924 waarvan de voorgevel is ontworpen door Brinkman & van der Vlugt. De gemeente Rotterdam stelt daarom strenge eisen aan renovatie en onderhoud.Het enkelglas zorgde voor enorm veel tocht en geluidsoverlast van de drukke straat.Het laten aanbrengen van nieuwe houten kozijnen met dubbel glas zou een dure oplossing worden. Daarom heb ik gekozen voor de achterzetramen van Ramen Gilde. En ik kan dit bedrijf ten zeerste aanbevelen, het is in de randstad vaak moeilijk om betrouwbare vakmensen te vinden. De communicatie met Ramen Gilde verloopt zeer goed en het resultaat is een aanzienlijke verbetering ten aanzien van de vorige situatie. En ik heb de originele kozijnen kunnen behouden!

Marijn Meiler

Wij zijn heel tevreden over de achterzetranen van RamenGilde! Dubbelglas was vanwege de monumentenstatus van onze boerderij geen optie terwijl het energieverbruik echt een punt is…. Een glasplaat aan de buitenzijde vd ramen zorgde wel voor wat comfort, maar we konden daardoor onze ramen niet openen om te luchten, omdat die glasplaten ervoor zaten. Schoonmaken ertussen was eveneens lastig. We hebben gekozen voor de minst opvallende constructie qua achterzetranen. Resultaat is prachtig! En we kunnen onze ramen weer openen! Prachtige oplossing, prettig bedrijf, goede communicatie. Aanrader!

Janus Kolen

Ons monumentale dijkhuis staat pal aan een lokale vebindingsweg waarover in de spitsuren veel woon-werkverkeer komt. Ook de boeren willen nog wel eens veel lawaai maken. Gewone auto’s horen we nu niet meer. Een verademing. De ramen zijn gemaakt achter kozijnen die soms scheef in de muur zitten. Het resultaat ziet er prachtig uit. Snel geplaatst. Prettig contact.

Bob Visser

Aangeraden door de Monumentenwacht Noord-Holland. Een Kerkgebouw in de transitie van verduurzamen waarbij deze achterzetramen een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Ik ben van alternatief wonen met dikke truien naar behaaglijk wonen gegaan. Ramen Gilde (Bijtjes Bouw) zijn ambachtslieden die met respect weten om te gaan met het gebouw. De toevoeging heeft niets afgedaan aan het monumentale gebouw en is prachtig. Alleen maar voordelen. Ik ben zeer tevreden.

Jacob Voorthuis

We wonen naast een gezellig studentenhuis. Energiebesparing is mooi meegenomen, maar het ging ons toch echt om het geluid. Vooral het geluid van diepe mannenstemmen die het fijn vinden oergeluiden te maken en mee te zingen met allerhande liedjes. We hebben onze nachtrust terug, en dat is ons veel waard. De manier waarop Ramengilde het proces doorliep van eerste vraag tot montage was voorbeeldig. Ik ben erg blij.