Schuivende achterzetramen

Er zijn verschillende soorten schuivende achterzetramen, zoals horizontaal schuiven en verticaal schuivend. Dit hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte. De verticaal schuivende ramen zorgen voor ideale isolatie van originele schuiframen in monumentale panden. De horizontale schuivende achterzetramen zijn door de verschillende afmetingen zeer geschikt als klimaatramen aan de binnenkant van klimaatgevels in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Voor beide systemen worden zeer slanke profielen gebruikt die nauwelijks opvallen. 

Horizontaal schuivende achterzetramen

De horizontale schuivende achterzetramen worden aan de binnenkant van het originele schuifraam geplaatst, doorgaans bij historische panden. Doordat het aan de binnenzijde wordt geplaatst, blijft het karakteristieke gevelbeeld onveranderd. Maar toch profiteert u van de vele voordelen die achterzetramen bieden zoals de optimale isolatie. Dankzij deze isolatie heeft u geen last meer van tocht en ook van het geluid van buiten heeft u geen last meer dankzij de uitstekende geluidsisolatie. Horizontaal schuivende achterzetramen kunnen er dus voor zorgen dat uw energierekening lager wordt wanneer dubbelglas niet mogelijk is. 

Verticaal schuivende achterzetramen

Met verticaal schuivende achterzetramen kan er bij klimaatgevels een tweede glasgevel worden gecreëerd aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de zonnewarmte uit de spouw in de winter wordt hergebruikt om het pand in te verwarmen. In de zomer wordt het juist afgevoerd zodat de koellast daalt. Dankzij de schuivende achterzetramen is de klimaatgevel aan de buitenzijde nog steeds bereikbaar voor schoonmaak en onderhoud.

Meer weten over de schuivende achterzetramen en de mogelijkheden bij Ramen Gilde? Neem dan contact met ons op voor een 100% tochtvrij en stiller huis.